Psychotherapie

Wil je:
  • Je zelfvertrouwen vergroten?
  • Jezelf beter leren kennen en accepteren?
  • Belemmende patronen bij jezelf doorbreken?

Lees dan verder

Loop je in je leven telkens tegen dezelfde belemmeringen aan? Merk je dat bepaalde trekken in je persoonlijkheid je tegenhouden om het leven ten volle te leven of je talenten volledig te benutten? Of om je plek te vinden in je werkende leven?
Misschien is er iets in je gedrag dat je ervan weerhoudt om op alle gebieden goed te functioneren en tot bloei te komen. Dat kan een gebrek aan zelfvertrouwen zijn, een vorm van angst zoals faalangst of sociale angst, alles perfect willen doen of onder controle willen houden, een neiging tot ‘pleasen’ of overmatig aanpassen of nog iets anders.
Psychotherapie is een goede manier om hiermee aan het werk te gaan en te zorgen dat het een minder grote rol in je leven gaat spelen. Tegelijk kun je je zelfvertrouwen vergroten en weer in je kracht komen. Vaak is een kortdurend traject hiervoor voldoende.

Met welk soort vragen kun je terecht?

Je wilt bijvoorbeeld leren:

handiger met bepaalde karaktertrekken om te gaan; 

 je zelfvertrouwen te vergroten;

makkelijker ‘nee’ te kunnen zeggen;

minder last te hebben van bindings- of verlatingsangst in relaties;

een duidelijker doel in je leven te formuleren;

faalangst of perfectionisme te overwinnen.

handiger met bepaalde karaktertrekken om te gaan; 

 je zelfvertrouwen te vergroten;

minder last te hebben van bindings- of verlatingsangst in relaties;

makkelijker ‘nee’ te kunnen zeggen;

een duidelijker doel in je leven te formuleren;

faalangst of perfectionisme te overwinnen.

Review

“Pascale is echt een fantastische therapeut! Een lieve, warme vrouw die snel door heeft wat de kern van het probleem is. Ze heeft mij nieuwe inzichten in mijn karakter gegeven en door de sessies met haar sta ik zelfverzekerder en met meer rust in het leven. Ze is emotioneel een grote steun voor mij geweest, maar heeft mij ook met praktische zaken veel geholpen. Ik heb dankzij Pascale in korte tijd grote stappen kunnen zetten en ben haar daar erg dankbaar voor!”

Werkwijze

In een intakegesprek kijken we samen naar de dingen waar je tegenaan loopt, je situatie, je achtergrond en de doelen die je wilt bereiken. Aan de hand hiervan stellen we een werkplan op. Daarin wordt opgenomen wat je wilt bereiken, hoe lang het traject ongeveer duurt en wat de werkwijze is. Huiswerkopdrachten maken vaak deel uit van het proces. Er wordt niet gewerkt volgens een vast protocol, maar elk traject is persoonlijk en op maat van jou als cliënt.

Het traject is in de regel kortdurend; in de meeste gevallen vinden vijf tot vijftien afspraken van een uur plaats, met tussenpozen van één of meer weken.

Geïnteresseerd in counseling of loopbaancoaching? Lees verder op de desbetreffende pagina’s.

Informatie voor verwijzers

Als huisarts, arbo-arts of medisch specialist heeft u regelmatig te maken met patiënten die klachten hebben van psychische of psychosociale aard, zonder dat sprake is van een stoornis in de zin van de DSM-V. In deze praktijk kunnen uw patiënten direct terecht voor persoonlijke begeleiding bij milde klachten en bij vragen en problemen op loopbaangebied.

Indicaties voor verwijzing zijn:

– stressklachten;
– faalangst en/of perfectionisme;
– problemen met het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis;
– gebrek aan zelfvertrouwen;
– levensfase- en zingevingsproblematiek;
– werkgerelateerde gedragsproblemen.

Welk voordeel heeft verwijzing naar deze praktijk?

Cliënten werken het hele traject met dezelfde begeleider. De nadruk ligt op een goede werkrelatie, gekenmerkt door empathie en betrokkenheid van de begeleider. Daarnaast gaat het om therapie op de maat van de cliënt: er wordt niet standaard met protocollen gewerkt, maar gekeken wordt bij welke aanpak de individuele cliënt met diens specifieke vraag het meeste baat heeft.

De begeleiding is oplossingsgericht en kortdurend (in de regel tussen de 5 en 15 sessies). In de meeste gevallen is een intakegesprek binnen twee weken mogelijk.

Locatie

Gevestigd in Amsterdam dichtbij Amstelveen, Badhoevedorp, Hoofddorp en Haarlem.

Kijk hier voor Praktische informatie

 

Deze praktijk is een goede keus voor therapie, psychotherapie, loopbaancoaching, counseling, studiekeuzebegeleiding, coaching, identiteit, carrière, loopbaan, stress, perfectionisme, faalangst, spanning, verdriet, levensvragen, talent en ontslag.